Wat zeggen de kinderen of hun ouders?

Wat anderen over Kindercoaching Sol zeggen:

“De oefeningen die Virna met me deed hielpen me met makkelijker nadenken. Ik dacht overal moeilijk over na op school waardoor het eerst niet lukte. Nu zit ik op de middelbare school en ben ik verbaasd dat het zo goed gaat. Normaal was ik één van de laatste die klaar was met rekenen en nu ben ik op tijd klaar met wiskunde. De uitleg van Virna vond ik duidelijk. Als ik iets niet begreep, legde ze het op een andere manier uit, totdat ik het wel begreep. Ze had geduld met het mij aanleren van dingen. Ze leerde mij handige trucjes en sommige gebruik ik nog steeds.”

Heleen (12)

Rekenen

“Ik heb de bijles van Virna altijd als erg prettig ervaren. Met een paar lessen per maand, heb ik mijn tentamens Spaans behaald. De uitleg van Virna is altijd erg duidelijk en ze neemt rustig de tijd om het te verduidelijken wanneer je het de eerste keer niet snapt. Ook vind ik dat Virna de perfecte balans tussen uitleg en zelf oefenen heeft. Dit is wat voor mij tijdens het leren erg fijn was. Virna was zeker weten de beste docent Spaans die ik heb gehad!”

Justin (20)

Spaans

“Virna nam echt de tijd voor me. Ze is heel open en we maakten vaak grapjes. Ze zag goed wat mijn zwakkere punten waren en hoe ik die kon verbeteren. Ik heb goede herinneringen aan leren met z’n twee en een kopje thee.”

Jesse (12)

Rekenen

“Virna heeft mij geholpen met begrijpend lezen. Ik vond haar aardig en ze legde goed uit. Daarna werd ik veel beter in begrijpend lezen. Met de Citotoets haalde ik ineens VWO”.

Mats (10) 
Begrijpend lezen 

Ouders Mats:
“We kwamen bij Virna met een vrij ruime vraag over begrijpend lezen. Virna pakte dat goed aan door eerst te analyseren op welke onderdelen mijn zoon meer hulp nodig had. Met haar rustige en betrokken begeleiding heeft ze mijn zoon enorm geholpen”.

“Ik ben Lotte en ik had een herkansing van het havo-examen. De herkansing die ik had gekozen was Frans. Virna heeft mij heel erg geholpen met mijn examen Frans. Ze heeft zich volledig ingezet opdat ik het examen ging halen en ook nog eens op de korte termijn. Ik heb uiteindelijk mijn examen Frans gehaald. Zonder Virna was het niet gelukt.” Lotte (17)

Frans

“Wij hebben Virna-Lizza benaderd voor onze zoon Niels (7 jaar, groep 4), die veel moeite had met begrijpend lezen, mede door zijn korte aandachtsspanne. Ze had veel geduld met hem en wist samen met hem een duidelijke aanpak te creëren voor het maken van zulke opdrachten. Zijn resultaten op school voor begrijpend lezen zijn sindsdien enorm vooruit gegaan, wat heel goed is geweest voor zijn zelfvertrouwen en plezier in het vak.”

Linda

Begrijpend lezen

“Ik heb een aantal lessen Spaans gevolgd bij mevrouw Sol om te kijken of ik op school dit vak zou willen kiezen. De lessen waren erg leuk en ik heb veel geleerd in een korte tijd. Ik heb gekozen voor Spaans in mijn vakkenpakket.”

Loiza

Spaans

“Virna luistert heel goed naar je en als je het niet snapt, gaat ze het op een rustige manier nog eens vertellen.”
Silke (11), rekenen

Enne (moeder):
Virna is heel geduldig. Ze heeft mooie trucen voor beeldende denkers en neemt de tijd voor herhaling en intrainen. Bovendien denkt ze mee over oorzaken en vervolgstappen.

Lauren (7) had op school moeite met rekenen. Daarnaast had ze last van onzekerheid. Ze kwam in de klas niet uit de verf en haar zelfvertrouwen ging er aanzienlijk op achteruit.
Via via kwamen we bij Virna-Lizza Sol terecht. De kennismaking was al heel prettig: Virna maakte op een heel toegankelijke manier contact met Lauren en begreep erg goed waar wij op vastliepen. Ze had het vertrouwen van Lauren snel gewonnen en dat van ons als ouders ook.
Virna heeft met Lauren gewerkt aan het verstevigen van de basis, maar ook aan het verstevigen van haar zelfvertrouwen. Dat combineerde ze op een heel natuurlijke, haast vanzelfsprekende manier. Juist dit natuurlijke karakter in de manier van contact maken is zo bijzonder en waardevol aan de begeleiding die Virna biedt. Immers, in een veilige omgeving, waar het kind zichzelf mag zijn, kan het optimaal leren en groeien. Virna denkt mee waar mogelijk en kijkt daarbij altijd ‘breed’ naar wat nodig kan zijn: zowel naar wat het kind laat zien in de werkhouding, het gedrag als naar de vorderingen op het gebied van leren. Ze is altijd respectvol naar kind en ouders, zeer betrokken en deskundig en ze heeft een enorm positieve energie. Virna is een enorme aanwinst geweest in het proces van onze dochter.

Ik ben Florette, ik heb een klein jaar bijles Spaans gehad van Virna.
Ze geeft heel erg fijn uitleg en is heel duidelijk. Ze is ook heel geduldig en kan op verschillende manieren uitleg geven over hetzelfde onderwerp waardoor het altijd wel op één of andere manier blijft hangen.
Mijn resultaten werden steeds beter, ik ben erg blij met haar. Ik kan iedereen haar aanraden. Florette (15)

Spaans

Wij kwamen met Virna in contact via school om aan de corona rekenachterstand van onze dochter Anouk in groep 6 te werken. Na het eerste contact met haar en het enthousiasme van onze dochter hadden wij geen betere ondersteuning kunnen wensen.
Virna is deskundig, rustig, heeft een manier om rekenen ‘leuk’ te maken en geeft een prima terugkoppeling naar ons als ouders. Virna gaf genoeg ruimte om onze wensen als ouders door te voeren, maar eigenlijk hadden wij geen wensen, want wij zagen na een maand of 2 het zelfvertrouwen van onze dochter op het gebied van rekenen met grote stappen vooruit gaan. Toen Anouk na een les van Virna thuis kwam en zei ‘rekenen is best leuk’ wisten we dat Virna op de juiste knoppen had gedrukt. Na 6 maanden is de begeleiding nu beëindigd vanuit de subsidiepot van school. Wij zullen Virna zeker weer benaderen, mochten wij het nog nodig vinden om de begeleiding voort te zetten. Rob en Martine van Belsen

Rekenen

Kindercoaching Sol 

‘Laat uw kind weer stralen’

Kindercoaching Sol

Werkzaam in Houten & omgeving en Utrecht.

info@kindercoachingsol.nl

06-26234899