Wie ben ik? 

Mijn naam is Virna-Lizza Sol. Ik vind het prachtig als ik mensen vooruit kan helpen, zowel binnen als buiten het onderwijs. Inmiddels heb ik ruime ervaring in het geven van bijlessen en (leren) leren aan kinderen op de basisschool en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat doe ik op scholen in Houten en omgeving, bij kinderen thuis of online vanuit mijn huis.

Ik heb Spaans en Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en heb daar ook mijn eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. Mijn eerste stappen in het onderwijs waren eerst als senior onderwijskundig adviseur en daarna als docent Spaans en lerarenopleider op de Hogeschool Utrecht.

Kindercoach 

Naast studenten wilde ik ook met jongere kinderen gaan werken. Niet alleen door ze les te geven maar ook door ze breder te begeleiden met studievaardigheden die te maken hebben met taakaanpak en leerstrategieën. Daarvoor volgde ik de opleiding kindercoaching bij BGL. Later heb ik nog een verdiepingscursus over beelddenken gevolgd. Hiermee kan ik kinderen in het onderwijs helpen die visueel heel sterk zijn en anders leren. Twaalf jaar geleden heb ik mijn eigen praktijk Kindercoaching Sol opgericht.

Aanvankelijk hielp ik alleen op kleine schaal kinderen van de basisschool en de middelbare school in diverse schoolvakken en in het (leren) leren. Tijdens de coronapandemie vroegen vier basisscholen mij om te helpen de leerachterstanden weg te werken. Een geweldige kans die ik met beide handen aangreep. Het was niet langer te combineren met mijn werk als docent/lerarenopleider op de Hogeschool Utrecht en sindsdien werk ik volledig voor mijn eigen praktijk.

Snel afgeleid en (hoog)gevoelig 

Bij mijn werk op de basisscholen kreeg ik veel te maken met kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren, faalangstig of (hoog)gevoelig zijn. Ik vroeg me af hoe ik hen kon helpen, niet alleen met lesstof maar ook door te werken aan hun zelfvertrouwen, het minder snel afgeleid zijn of het zich afsluiten voor prikkels. Daarom ben ik enkele jaren geleden weer gaan studeren en zit ik nu in het laatste jaar van een opleiding tot energetisch therapeut (Malva). Ook dat is mijn passie.

Deze boeiende opleiding heeft op het eerste oog niets met onderwijs te maken, maar biedt mij ontzettend veel handvatten om deze kinderen net dat extra steuntje te geven waardoor het leren op school weer fijner kan zijn.

Andere klachten waarbij energetische therapie een positieve uitwerking kan hebben zijn bijvoorbeeld: angsten, boosheid of andere sterke emoties, onrust, pieker- of uitstelgedrag. Ook kinderen die gediagnosticeerd zijn met AD(H)D, autisme en kinderen met tics kunnen veel baat hebben bij energetische behandelingen.

Afhankelijk van de hulpvraag en de wens van de ouders kan ik op de reguliere manier uw kind helpen of eventueel (in combinatie) met energetische therapie.

Wilt u meer weten hoe ik uw kind (energetisch) kan helpen? Neem dan contact op.

Kindercoaching Sol 

‘Laat uw kind weer stralen’

Kindercoaching Sol

Werkzaam in Houten & omgeving en Utrecht.

info@kindercoachingsol.nl

06-26234899